webshop     reparatie saxles  email chain
WEBSHOP REPARATIES SAXLES CONTACT LINKS

Bas en Sax

Werkplaats voor

Basklarinet en saxofoon

 basklarinetten
vintage saxofoons
 service
reparaties
verhuur 

mondstuk 1Anatomie van het mondstuk

 In dit artikel worden de belangrijkste uiterlijke eigenschappen van een mondstuk voor klarinet of saxofoon besproken en welk effect die hebben op de klank, luidheid en de bespeelbaarheid.

Lees meer...

bas3Basklarinet onderdelen

Omdat een Selmer Bundy mooi gepoetst uit elkaar lag heb ik maar eens een plaatje gemaakt en alle namen er bij gezet. Het is wel een beetje zoeken naar de juiste termen. Ik gebruik altijd de term klep voor iets wat een toongat afsluit en toets voor iets wat door de hand wordt bediend. De engelse termen voor de eerste is key en voor de tweede lever. Letterlijk vertaald is dat hefboom. Dat klinkt niet lekker vind ik.

Lees meer...

december 1December 2022 Vintage Sax maand

Een mooie collectie saxofoons staat klaar voor de liefhebbers!

 

 

Lees meer...

Buffet Crampon Student Basklarinet 13Buffet Crampon Student basklarinet

Binnen voor een onderhoudsbeurt. Een mooi instrument tot lage Eb, van mooi dicht en donker hout en verzilverde applicatuur (dat wordt poetsen)

Lees meer...

underslung masterpiece 1Conn 10M Masterpiece

De werkplaats is gelukkig geen eenzame plek. Op de open woensdag lopen regelmatig klanten binnen en zijn liefhebbers in de leer. Een van de "leerlingen" is erg aardig op weg en heeft de afgelopen weken een soort van masterpiece gerealiseerd. Het ging om een Conn 10M tenor saxofoon uit 1967 die naast een complete revisie ook een onderdeel voor de nek nodig had. Het underslung mechanisme ontbrak. Nou dan maak je dat toch gewoon..

Lees meer...

December: Vintage sax maand

conn 6m artist alt (13) 1666348987In december is het bij Bas en Sax Vintage Saxen maand.
We halen een hoop vintage saxen te voorschijn en je kunt op woensdag binnenlopen en op andere dagen op afspraak langs komen om van alles te proberen.
Verder geven we 10% korting op de meeste vintage saxen.
Welkom!

Back to Basics

werkMet ingang van 1 januari schakelt Bas en Sax terug naar de basics. We werken dan voornamelijk aan onze eigen voorraad en nemen maar heel beperkt restauratie- en revisieopdrachten aan. De reden is een leuke nieuwe baan die natuurlijk tijd kost. In de komende weken bouwen we de activiteiten langzaam af naar één á anderhalve dag in de week. Wel gaan we in december de Vintage Saxen maand houden, met korting op mooie saxen!

Betalingsmogelijkheden

bank ing
contanttikkie

Retourneren

14 dagen op zicht

Niet goed geld terug

Lees meer