saxofoonhistorie,
reparatiehandboek,
werkplaats,
ontmoetingsplaats,
sterke verhalen,
verhuren basklarinetten
3D mondstukken

 

Bas en Sax

Werkplaats voor basklarinet en saxofoon

 

 

 

    facebook  twitter  instagram,  email

Conn panam sopraan 5Bas en Sax is een werkplaats voor basklarinet en saxofoon. De werkplaats is begin 2019 opgestart door Johan Jonker en nu zijn er verschillende enthousiaste vakmensen in actief.

 

In de werkplaats van bas en sax kun je terecht voor onderhoud en advies op gebied van basklarinet en saxofoon. We kunnen je adviseren over techniek en waarde van instrumenten maar ook over het bespelen ervan. 

 

Lower joint 2Voor de basklarinet heeft met name Johan een speciale voorliefde. We willen eigenlijk dat dat instrument meer wordt bespeeld. Daarom proberen we studie basklarinetten voordelig aan te bieden. Voor weinig geld kun je een maand lang kennis maken met dit mooie instrument.

 

Wat saxofoons betreft houden we van mooie oude Amerikanen zoals Conn, Martin en Buescher, maar we zijn ook erg wel van oude Europese saxofoons van Beaugnier, Pierret, Besson en Keilwerth en ook van de vroege Schenkelaars.

 

Wat onderhoud betreft zijn we innovatief en onderzoeken steeds nieuwe betere methoden en gereedschappen om de instrumenten nog beter en sneller in topconditie te krijgen.